Auteur: Yoek
Published in: 23 okt. 2020
Onze oprichtster Johanna neemt graag de tijd om een gezonde, maar vooral ook lekkere maaltijd te bereiden! Hieronder vind je twee recepten die ze deze zomer graag maakte. Geïnspireerd door haar tweede thuisland: Italië. Een voor- en een hoofdgerecht. Buon Appetito! :)
Ingrediënten:
1.Voeg de basilicum, knoflook en een beetje zeezout en olijfolie toe aan de keukenmachine. Mix tot het een gladde consistentie wordt. Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
2. Leg de ringen op uw borden. Gebruik ongeveer twee eetlepels tomaat om de eerste laag te maken. Gebruik de achterkant van een lepel om de tomaat stevig op de bodem te drukken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
3. Gebruik de avocadostukjes als tweede laag. Gebruik opnieuw de achterkant van een lepel om de avocado naar beneden te drukken.
4. Voor de derde laag gebruiken we de stukjes mozzarella. Zorg ervoor dat je de avocadolaag bedekt.
5. Verhit wat olie in een pan en rooster de pijnboompitten tot ze lichtbruin zijn.
6. Verwijder de ringen van de taartjes en voeg wat van de basilicumdressing en de pijnboompitten toe.
Ingrediënten:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Klop de boter tot hij schuimt. Voeg al kloppend de boter, citroen en peterselie toe.
Bestrooi de buikholte van de vis met zout, peper en kruiden naar keuze.
3. Vul de vis met het citroenbotermengsel. Leg de rivierforel op aluminiumfolie. Vouw de folie zo dicht dat het als een pakketje geopend kan worden.
4. Zet je pakketjes 15-20 minuten in de oven. Je kunt de vis serveren met gestoomde aardappelen.
Geniet van het weekend!