(0) € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

section

Swipe to the left

Steun het goede doel: Oil for Education

Steun het goede doel: Oil for Education
By Yoek 23 november 2018 933 Views

Oil for Education

Zoals we vorige keer al vertelden in de blog over Miss Y, gebruikt ze de olijven van haar eigen land in Italië om olijfolie te produceren. De olie is deze maand na lang en ongeduldig wachten eindelijk gelanceerd! De gehele opbrengst komt ten goede aan een heel mooi doel; een stichting genaamd ‘Oil for Education’. Omdat we bij Yoek graag denken aan de mensen die het minder hebben en ons daar voor in willen zetten, zal de olie binnenkort ook online bij ons verkrijgbaar zijn!

Oil for Education heeft als hoofddoel het mogelijk maken van opleidingen voor kinderen in derde wereldlanden, naast het verlenen van hulp aan mensen in nood in de breedste zin van het woord. De naam van de stichting is gekozen omdat de productie en verkoop van olijfolie één van de activiteiten betreft, waarvan de opbrengst aan dit goede doel wordt gedoneerd.

Op het land van Miss Y werden in oktober alle olijven geoogst, waarna vervolgens het proces van extra vierge olijfolie maken is gestart. Toen de rijpe olijven aankwamen in de perserij, zijn ze eerst gemalen en gekneed; op deze manier ontstaat er een specifieke smaak. De eerste sappen ontstaan tijdens het persen, maar zijn op dat moment nog veel te bitter. Om het tot de olijfolie te maken die we allemaal zo graag gebruiken, worden de sappen gecentrifugeerd, op deze manier scheidt het water zich van de olie en heb je uiteindelijk een heerlijk product over.

Het is voor ieder mens bekend en duidelijk dat we helaas niet allemaal dezelfde kansen krijgen in het leven. Afhankelijk van waar je wieg heeft gestaan wordt je toekomst al deels bepaald. We hoeven niet te streven naar volledige gelijkheid, maar de verschillen zijn vaak te extreem. Oil for Education doet haar uiterste best om hier een verschil in te maken; de mate aan overvloed in bepaalde delen van de wereld iets afzwakken en over te laten stromen naar de bevolkingsgroepen die het goed kunnen gebruiken, in landen die velen vaak alleen van de tv kennen.

Veel bedrijven, maar ook particulieren erkennen het nog altijd trieste armoedeprobleem, maar weten soms niet hoe te handelen of wat ze zelf kunnen doen om een verschil te maken. Dit is waar Oil for Education een kans zag; als Westerse samenleving gebruiken we steeds meer olijfolie, iets dat steeds populairder geworden is gedurende de jaren; niet alleen om te gebruiken in de keuken maar ook voor je lijf. Al duizenden jaren lang wordt olijfolie namelijk gegeten voor het bevorderen van een goede gezondheid en een gezonde huid. Neem drie à vier eetlepels van deze grootste antioxidant per dag, en verminder zo de kans op hart- en vaatziekten, borstkanker en diabetes. Daarbij is het bewezen dat mediterraan leven gezonder is voor een mens, dus pik iets mee van deze levensstijl! En dit is precies waar Oil for Education een brug heeft geslagen. U koopt een veelzijdige fles van dit ‘vloeibare goud’ en helpt hiermee iemand 7000 km verderop om de kans te krijgen die voor ons zo vanzelfsprekend is; naar school gaan, iets leren en verder komen in het leven.

Bezoek nu de website en lees meer over de huidige projecten in Nangina / Sirimba en Lodwar (allen gelegen in Kenia).

oil-for-education.com

De extra vierge olie is in twee verschillende formaten verkrijgbaar bij Yoek. De olijfolie is van een bijzondere kwaliteit, heerlijk biologisch, supergezond en komt vers uit het Italiaanse Puglia!

web-monitoring-ok