(0) € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

section

Swipe to the left

De parel van Griekenland: Thessaloniki

De parel van Griekenland: Thessaloniki
By Yoek Yoek 12 oktober 2017 1054 Views No comments

Als culturele hoofdstad van Griekenland, staat Thessaloniki bekend om z'n festivals, evenementen en bruisende culturele scene. Reisliefhebbers die we zijn, vonden we dit klinken als de ultieme inspiratietrip en besloten we direct een kort tripje te boeken.

Eén van de voordelen aan Thessaloniki is dat het niet de meest toeristische plaats is, maar het barst er wel van de gezellige restaurantjes, hippe straatjes en leuke bezienswaardigheden. Wat wellicht het grootste pluspunt aan deze stad is; als je geen zin hebt in de drukte, kan je gemakkelijk ontsnappen naar een van de nabije idyllische stranden. Al met al, genoeg redenen voor ons om te delen wat we er hebben gedaan:)

We zijn ons avontuur begonnen met een wandeling door het oude gedeelte van de stad, welke hoger gelegen is dan de rest van de stad. De uitzichten vanaf dit punt zijn hierom adembenemend. Gunstig genoeg gaan er ook meedere bussen deze kant uit, dus de wandeling omhoog hoeft je zeker niet te stoppen om dit gedeelte van de stad te gaan ontdekken.

Thessaloniki heeft een hoge reputatie als het gaat om zijn street art. Overal in de stad en met name in het centrum zijn grote muurschilderingen te vinden.

Wat betreft de bezienswaardigheden in deze stad, de grootste toeristische trekpleister is de Witte Toren. De prominente positie aan de waterkant van dit monument, heeft ervoor gezorgd dat dit het symbool van de stad is geworden. Vanaf de top van de toren kunnen bezoekers genieten van een prachtig panoramisch uitzicht, terwijl het museum in het gebouw een informatieve tour van de historie van de stad en de mensen geeft.

Daarnaast zijn er fantastische locale markten, die zeker een bezoekje waardig zijn. Van de overdekte markt Modiano, tot de nauwe straatjes van de Kapani markt, Thessaloniki heeft het allemaal. De meeste winkels op deze markten verkopen verschillende etenswaren zoals vlees, vis, kaas en olijven. En het mooiste is, beide de Modiano en Kapani markt zijn vlakbij een van de beste patisserieën, Terkenis, de plek om je te wagen aan de lekkerste Tsoureki (een traditioneel Grieks zoet gebakje).

Om ons reisje goed af te sluiten zijn we naar HET visrestaurant van de stad geweest, 7 Thalasses. Wij zijn gezwicht voor de charmante bediening, de geraffineerde smaken van het eten en de luxueuze uitstraling van het restaurant!

web-monitoring-ok