Auteur: Yoek
Published in: 30 okt. 2020
Citroenkip
Pollo al Limone
Voor 4 personen
Voorbereidingen: 30 minuten
Bereiding: 85 minuten
- 1 kip
- 1 citroen, gehalveerd
- 25 gram boter
- 1 teen knoflook
- 2 el olijfolie (wij gebruiken onze fles van Oil for Eduction)
- sap van 1 citroen, gezweefd - 1 takje bladpeterselie, fijngesneden
- Zout en versgemalen zwarte peper - 10 kleine tomaatjes
Verwarm de oven voor op 180 °C. Wrijf de buikholte van de kip in met de gehalveerde citroen. Snijd de andere halve citroen in dunne schijfjes. Stop ze samen met de helft van de boter en de knoflook in de buik. Leg de kip in de braadslee, sprenkel er olijfolie over, strooi er zout en verse peper over en voeg de rest van de boter ook toe. Braad de kip voor 35 minuten. Voeg de citroensap toe en baad de kip nogmaals voor ongeveer 40 minuten, tot hij gaat is. Snij het vlees van het bot en leg dit op een voorverwarmde dekschaal. Strooi de peterselie over de kip en eetsmakelijk!