Auteur: Johanna
Published in: 19 mrt. 2021
Hello darlings! Nu we zo vaak thuis zijn, vinden we het heerlijk om veel tijd in de keuken door te brengen. Hierbij een makkelijk recept, lekker maar toch gezond; Aziatische funghi wordt het vandaag!
Ingrediënten (voor 4p);
Gedroogde shiitakes
300 g eiernoedels (gedroogd)
3 el sojasaus
1,5 el oestersaus
1 tl sesamolie
2 tl suiker
2 tenen knoflook
1,5 el geraspte gemberwortel
130 g bamboescheuten uit blik (uitgelekt en kleingesneden)
200 g verse oesterzwammen
3 lente-uitjes (klein gesneden)
Week de shiitakes 15 minuten in 125 ml gekookt water, zodat ze zacht worden. Verwijder de voetjes en snijd deze fijn. Zeef het weekvocht en bewaar het apart. Kook de eiernoedels voor 2 minuten. Giet de noedels af en lek ze uit. Pak een kom en meng hierin de sojasaus, oestersaus, sesamolie, rietsuiker en het weekvocht. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en gember. Voeg de bamboescheuten, shiitakes en oesterzwammen toe en bak ze 3-5 minuten. Schenk de saus bij dit mengen en breng het aan de kook. Voeg als laatste de noedels en lente ui toe tot alles warm is. Eet smakelijk!