Auteur: Yoek
Published in: 20 aug. 2021
Ciao Bella!
De zomer vraagt vaak om frisse en zonnige gerechten; en wat is er lekkerder dan verse burrata met tomaatjes uit de oven. Johanna deelt haar favoriete recept om een heerlijk burrata gerecht op tafel te zetten.
Een leuk weetje: burrata komt oorspronkelijk uit de streek Puglia en betekent “boterachtig” in het Italiaans.
200 gr cherrytomaatjes 1 bol burrata
4 takjes verse tijm Verse basilicum
4 teentjes knoflook 2 el extra vierge olijfolie
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek met een vel bakpapier. Ontdoe vervolgens de cherrytomaatjes van hun kroontjes en was ze onder de kraan, laat ze daarna even uitlekken.
Leg de cherrytomaatjes op de bakplaat en strooi hier de tijmblaadjes overheen. Bestrooi de cherrytomaatjes met peper, zout en olijfolie en leg de geplette teentjes knoflook tussen de tomaatjes.
Rooster de cherrytomaatjes nu in 40 minuten tot ze helemaal zacht en licht plakkerig zijn.
Leg de bol burrata voorzichtig op een bord en leg hier de geroosterde cherrytomaatjes en teentjes knoflook omheen.
Besprenkel het gerecht met wat extra vierge olijfolie en scheur er blaadjes verse basilicum overheen. Maak het gerecht desgewenst af met een beetje extra peper.
In een handomdraai zet je zo een heerlijk Italiaans gerecht op tafel! Je kunt er natuurlijk voor kiezen er verse ciabatta bij te serveren. Combineer het gerecht met een goed glas wijn en “La dolce vita” kan beginnen.