Bij Yoek zijn we gek op taart! Deze luchtige stracciatellacake is snel klaar en je hebt niet al teveel ingrediënten nodig.
Bij Yoek zijn we gek op taart! Van de klassieke Nederlandse appeltaart met slagroom, tot prachtige gebakjes (haast kunstwerkjes) van Kuyt in de Utrechtsestraat. Maar zelf staan we ook graag in de keuken te bakken, heerlijk rustgevend op een regenachtige zondagmorgen.
Uit het fijne kookboek Cucina Verde waarover we al eerder vertelden, komt ook het volgende heerlijke recept, om te serveren bij de koffie of als dessert. Je hebt niet al teveel ingrediënten nodig en het is snel klaar!
Benodigdheden:
- Springvorm Ø 24 cm / Tulbandvorm
Ingrediënten:
- 200 g fijngemalen tarwebloem (tipo 00)
- 2 tl bakpoeder
- ½ bio-sinaasappel
- 200 g rietsuiker
- 200 g ricotta
- 2 el amandelmelk
- 2 el olijfolie (wij gebruiken onze eigen Oil for Education olijfolie)
- 2 eieren
- 60 g chocoladedruppels
Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer het bakpoeder door de bloem en zeef de bloem. Rasp het oranje deel van de sinaasappelschil. Vermeng vervolgens de suiker, ricotta, sinaasappel-zeste, melk en de olijfolie. Kluts de eieren door het beslag en roer er 40 g van de chocoladedruppels doorheen. Roer de bloem door het beslag. Giet het beslag in een ingevette springvorm en strooi de rest van de chocoladedruppels erover. Bak de cake 45 minuten.
Eventueel kun je ervoor kiezen mascarponeroom erbij te serveren! Je vermengt dan 150 g mascarpone met 2 el sojaroom en 2 el poedersuiker.