Over ons

Een kwaliteitsmerk voor vrouwen met een plus size

De afgelopen drie decennia heeft Yoek zich ontwikkeld tot een kwaliteitsmerk voor alle trendy vrouwen met een grotere maat. Het team van Yoek heeft een helder idee over mode in maat 38 tot en met maat 58: de kleding moet het lichaam niet verbergen, maar iedere vrouw zelfverzekerd en mooi laten voelen.

 
 

Zoals het modelabel vandaag de dag is, was ooit Johanna’s droom

Johanna Timmer
Oprichter

Johanna Timmer, de founder van Yoek, werd geboren in Amsterdam en had al van kleins af aan een onmiskenbare passie voor mode. Ze groeide op in een ondernemersfamilie; haar vader had een bloemenwinkel en haar moeder was borduurster bij Hirsch & Cie, een klassiek modehuis voor dames uit de elite. Op 17-jarige leeftijd rondde Johanna haar handelsopleiding af toen ze werd ontdekt als model. Onmiddellijk ging ze van start als model en reisde ze de hele wereld over. Na enige tijd zag ze de kans om haar modellencarrière in te ruilen voor iets waar ze veel meer voor voelde: haar retailkennis in de praktijk brengen nu ze ook meer wist over ontwerpen, het productieproces en pasvormen. Als maatje 36 paste ze moeiteloos in alle creaties van de designers waar ze voor werkte. Maar hierdoor viel het haar ook steeds meer op dat ‘grotere maten’ veel lastiger te verkrijgen waren in de landen waar ze werkte, zoals Frankrijk en Italië. Johanna begon te werken als mode-agent en verkreeg steeds meer professionele kennis over de modewereld. De merken die zich destijds richtten op mode voor grotere maten, waren dan wel ouderwets of enorm saai en kleurloos. In 1985 zag ze haar kans schoon en volgde haar hart, door het starten van haar eigen grote maten label. Het label richtte zich niet op het produceren van grote aantallen, zoals alle andere merken. Johanna wilde items ontwerpen die ze zelf mooi vond en zou willen dragen, prachtige styles met een perfecte pasvorm en in mooie kwaliteiten. Ze veroverde de plus size modebranche met haar label, en ging daarmee recht tegen de focus op kleine maten in. Zoals het modelabel vandaag de dag is, was ooit Johanna’s droom; met een paar ingrediënten kun je vrouwen zich zoveel blijer en mooier laten voelen.

Onze Merken

Haar oneindige passie is zichtbaar in iedere collectie, waarvan het aantal gestaag gegroeid is van vier naar twaalf collecties per jaar. Niet enkel meer een winter- en zomercollectie, maar ook een hoogzomer, mid-winter, een resort en een transition collectie. Naast het reguliere, moderne Yoek label, zijn er de laatste jaren ook vier andere merken geïntroduceerd; een exclusieve en chique Black Label collectie welke gedurende het hele jaar te verkrijgen is, met prachtige feestkleding voor grote maten. Van schitterende cocktailjurken tot elegante voile tops, om van iedere vrouw een diva te maken. Het tweede merk is Miss Y loves Yoek, een it-girl collectie als het zusje van Yoek. Miss Y is voor de jonge, hippe vrouw; sportief, kleurrijk & een beetje zoet! In 2018 heeft Yoek een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan haar succesverhaal; in dit jaar werd een minimalistisch esthetisch label met de naam PORTRAITS toegevoegd aan het assortiment. In 2019 is een casual weekendcollectie genaamd White Label toegevoegd, waarin natuurlijke materialen en comfortabele items de overhand hebben.

 
1985

Yoek is opgericht

2014

Miss Y

2011

Online shop geopend

2018

PORTRAITS

2012

Black Label

2019

White Label

Lees ons magazine voor een kijkje achter de schermen

 

 

In ons online magazine worden sneak-peeks en behind-the-scenes posts gedeeld. Ook word je op de hoogte gehouden van de laatste grote maten trends, leukste tentoonstellingen en beste restaurants. Houd ons magazine in de gaten en blijf op de hoogte van al het Yoek nieuws!

Yoek Hoofdkantoor en Online Boutique

Van het ontwerpen van de collecties, tot de modeshoots en het vormgeven van de brochure, alles gebeurt intern bij Yoek. Het hoofdkantoor met de showroom bevindt zich vlakbij Amsterdam. Het Yoek team is verdeeld in verschillende afdelingen; design, productie, verkoop, financieel, logistiek, online & marketing.

Naast het grote aantal retailers die de Yoek labels verkopen in hun winkel, heeft Yoek in 2011 haar eigen plus size webshop geopend. De volledige Yoek collectie is in de online shop verkrijgbaar en het team doet zijn uiterste best om perfecte persoonlijke service te verlenen, net zoals in fysieke winkels. Je kunt van over de hele wereld bestellen, de persoonlijk adviseur al je mode-gerelateerde vragen stellen en up-to-date blijven door het ontvangen van de laatste grote maten trends en promoties direct in je inbox.